Ajankohtaista

Kestävästi kotimainen

Tuemme lasten perusliikuntaaOlemme sponsoroineet Ylöjärven Ryhdin liikkareita ja pallokouluja. Sponsorointi ohjataan ensisijaisesti nuorille 14-20 vuotiaille ohjaajille, jotka ovat kaikki edustusjoukkueen pelaajia.

Sponsoritukemme edustusjoukkueelle on sidottu näiden lasten ryhmien pyörittämiseen, jolloin lapset saavat kaivattuja ohjaajia liikuntaharrastuksiin ja edustusjoukkue mielekkäällä talkootyöllä rahaa joukkueen kustannuksiin. Samankaltaisella systeemillä tuemme myös Hämeenkyröläisen Kyrös-Rastin nuoria apu-ohjaajia. He saavat taloudellista tukea harrastukseensa omalla aktiivisuudellaan pienempien junioreiden liikuttamiseksi mm. suunnistuskoulun ohjaajina, ratamestareina, rastien viejinä/hakijoina jne.

Nykyaikana suurin ongelma lasten ja nuorten liikuttamisessa mielestäni on vapaaehtoisten ohjaajien puute. Liikuntapaikkoja ja välineitä on yleisesti ottaen Suomessa runsaasti, mutta tekijöistä on nykyään lähes joka paikassa pula.

Pääpainona siis on nuorten aktivoimista lasten liikuttamiseen ja ohjaamiseen ja siirtää näin liikunnallisen elämäntavan etenemistä aina vain uusille sukupolville. Tämän päivän ohjattavat ovat siis vajaan 10 vuoden kuluttua ohjaajia, muistaen kuinka olisivat itseään halunnut ohjattavan. Samalla he tavallaan hoitavat oman 'vuoronsa' ketjussa, joka on meinannut tässä nykyisten työikäisten kohdalla päästä katkeamaan. Huippu-urheilu saa tänäkin päivänä aika hyvin rahoitusta, eikä meidän roposet siellä paljon tuntuisikaan. Itse koen, että kannustamalla ja tukemalla näitä nuoria aktiivisuuteen, pienempiensä ohjaamiseksi, saamme kustannustehokkaimman hyödyn kansanterveydelle ja -taloudelle. Jokaisella on mahdollisuus nousta perusliikunnan parista huippu-urheilijaksi, mutta tärkeintä on saada mahdollisimman suuri porukka perusliikunnan pariin ja edes hetkeksi irti somesta.... Saada endorfiinit liikkeelle, happea aivoihin, nivelet, lihakset ja pumppu töihin, etteivät ruostu.

Nuoria urheilijoita2
pallotytöt
   
Takaisin