Ajankohtaista

Kestävästi kotimainen

Muista varjostaa kevätahavalle arat havut ja ikivihreät

Jotkut havut ikivihreät kasvit reagoivat herkästi kevättalven auringonpaisteeseen ja tuuleen, ne alkavat haihduttaa. Kun juuristo on lepotilassa ja maa jäässä, ne eivät saa otettua vettä ja seurauksena voi olla kuivuminen. Tätä ilmiötä kutsutaan kevätahavaksi.

Kevätahavaa voi torjua varjostamalla kasvit kevättalvella. Varjot on tarpeen laittaa paikoilleen tammi-helmikuussa kun aurinko alkaa enemmän paistaa. Suojaukseen voi käyttää esim. varjostusverkkoa, säkkikangasta tai tarkoitukseen kehitettyjä suojahuppuja. Matalia kasveja voi peittää vaikkapa havunoksilla.  Suojan täytyy olla ilmava, jotta lämpötila ei nouse hupun alla. Suojat poistetaan kun maa on sula.

Varjostusta tarvitsevat mm. tuijat, kartiovalkokuusi ja alppiruusut aurinkoisilla paikoilla. Myös useat muutkin nuoret havukasvien taimet hyötyvät varjostuksesta, koska niiden juuristo on vielä lähellä maan pintaa.

Nyt on jo hoppu laittaa suojat paikoilleen. Löydät myymälästämme varjostusverkkoa ja säkkikangasta metritavarana sekä valmiina suojahuppuina. 

varjostusverkko puistossa

 

Takaisin