Maa-analyysi kannattaa

Kestävästi kotimainen

 

Maa-analyysin teettäminen kuulostaa äkkiä vain ammattilaisten touhuilta, mutta kotipuutarhurin kannattaa ehdottomasti käyttää myös kyseistä palvelua. Siten välttyy monelta pettymykseltä ja vikatikiltä. Toisin sanoen pääsee helpommin ja nopeammin hyviin lopputuloksiin, kun tietää mitä ravinteita ja maanparannusaineita kohde tarkalleen vaatii.
Analyysin voi teettää mm. kasvimaasta, nurmikosta, mansikkamaasta, koristekasveilta, tai mistä vain kohteesta
jolla on aikomus alkaa kasvattaa, kylvää ja istuttaa kasveja.

Näytteenotto on helppoa. Puutarhalapiolla kaivetaan pystyseinäinen noin 20 cm syvä kuoppa, jonka seinämästä otetaan n. 2 cm:n paksuinen
ja n. 20 cm:n pituinen viilu maata puhtaaseen ämpäriin. Tällaisia näytteitä otetaan ympäriinsä kyseiseltä kasvatusalalta n. 10 kpl, sekoitetaan ne keskenään ämpärissä ja kyseisestä maaseoksesta laitetaan tarvittava määrä väh. 0,5 litraa muovipussiin ja postitetaan Viljavuuspalvelulle Mikkeliin.

Mukaan laitetaan täytetty kaavake, josta käy ilmi millaisen analyysin haluat ja haluatko tarkat lannoitus-, kalkitus- ja maanparannusohjeet. Maa-analyysin lähetyskuoria ja ohjeita voit hakea myymälästämme tai tilata suoraan Viljavuuspalvelulta.

Tarkempia ohjeita saat myös osoitteesta:
www.viljavuuspalvelu.fi

Takaisin: Puutarhatietoa