Kuusiaita

Kestävästi kotimainen

Havuaita on ympärivuotinen näkösuoja

Kuusi eristää hyvin ääntä ja sitoo pölyä sekä muita ilman epäpuhtauksia. Kuusiaita on pitkäikäinen ja helppohoitoinen, sille riittää yksi leikkaus vuodessa. Kasvualustaksi kaivetaan yhtenäinen, vähintään 50 cm syvä ja leveä oja. Se täytetään hapahkolla, hyvin kosteutta pidättävällä mullalla. Taimien istutusväli on 35 cm eli 3 kpl metrille. Taimet istutetaan hieman (1 cm) entistä syvempään.

Kuusien lähellä ei saa olla varjostavia pensaita ja puita. Varjossa kuuset varistavat neulasiaan, eikä uusia kasva tilalle. Kuusiaidan hoidossa pitää myös muistaa heinän ja rikkakasvien torjunta. Pienet kuusen taimet häviävät kilpailussa heinäkasveja vastaan. Torjuntaa voi helpottaa käyttämällä kuorikatetta. Hyvän näkö-, pöly- ja tuulisuojan antaa 150-200 cm korkea aita. Säännöllisellä leikkaamisella kuusiaidasta saadaan tuuhea, tasapainoinen ja lumikuormia kestävä silmänilo.
kuusia pellossa 2

Kasvatamme omassa pellossa metsäkuusia, okakuusia, hopeakuusia ja muita kotimaisia havuja.
Koot vaihtelevat 20-senttisistä kolmimetrisiin.

Varaathan taimet etukäteen, jotta ehdimme kaivaa ne pellosta.
Kuusia voidaan nosta pellosta niiden ollessa lepotilassa keväällä ja syksyllä. (Keväällä maan sulamisesta noin toukokuun puoliväliin saakka, syksyllä elokuun loppupuolelta maan jäätymiseen saakka.)

Hinnoissa on reiluja määräalennuksia - kysy tarjous
050-431 4470 myymala@pinsiontaimisto.fi 

Kuusen paakkutaimien istutusohjeen voit ladata tästä linkistä

Picea abies aita